Over onze vereniging

De HSSV is een actieve skate- en schaatsvereniging die nieuwe leden verwelkomt om met elkaar met plezier te skaten en/of te schaatsen. Daarom wordt u van harte welkom geheten op deze website en mocht u na bekijken hiervan nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen.

Sinds 2006 bestaat de HSSV voor het inlineskaten en schaatsen voor volwassenen. Het 10 jarig jubileum werd in 2016 bereikt wat gevierd werd met een verklede skatetocht voor de jeugd en een feestje ’s avonds voor de volwassen leden. In 2008 is de jeugdafdeling toegevoegd en sinds 2010 heeft de HSSV het beheer over de natuurijsbaan in Houten langs de Rondweg. In het bestaan van de HSSV is deze natuurijsbaan tweemaal open geweest. Een handjevol vrijwilligers bezorgden tientallen schaatsers en in het weekend nog wel meer mensen een mooie schaatsbeleving.

De volwassen leden skaten met elkaar menig toertochten in en rondom Houten, maar ook elders. Het schaatsen vindt plaats op de Vechtsebanen in Utrecht. Behalve uiteraard als er natuurijs ligt, want dan maken we graag gebruik van onze eigen ijsbaan.

De jeugdafdeling bestaat uit 2 groepen, een groep 5 t/m 12 jarigen en een groep 12 t/m 17 jarigen. Aan de jeugd in de basisschool leeftijd wordt skateles gegeven in het voorjaar en de zomer. In het winterseizoen zijn zij op zaterdagmiddag te vinden op de Vechtsebanen voor de schaatsles.
Aan de jeugd van 12 t/m 17 jaar en volwassenen wordt toerschaatstraining gegeven op de donderdagavond en vrijdagmiddag. Voor het skaten sluit deze groep zich aan bij de reguliere skatetochten voor de volwassen leden.

Zoals u kunt lezen biedt de HSSV volop mogelijkheden voor actieve skate- en schaatsliefhebbers en al deze activiteiten worden door vrijwilligers en de leden mogelijk gemaakt.

Samen maken de leden en vrijwilligers de HSSV tot een succes.