TOERSCHAATSEN

De Houtense Skate- en Schaatsvereniging biedt voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar het toerschaatsen aan.

Waar en wanneer?
Op de De Vechtsebanen in Utrecht vanaf eind september tot begin maart met name op de vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur. Er is ook een mogelijkheid op de donderdagavond van 19.15 tot 20.15 uur. Deelname aan deze training kan in overleg met de coördinator schaatsen.

Schaatslessen
In de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan het recht op de schaatsen rijden, de schaatsafzet, de juiste schaatshouding, bochtentechniek, het schaatsen in een ’treintje’ en de lessen zijn gericht op het schaatsen van toertochten, dus ook de conditie komt aan bod. Deze lessen zijn geenszins gericht op het wedstrijdschaatsen, daarvoor verwijst de HSSV naar andere vereningingen.

Soort Schaatsen
Er wordt geschaatst op noren. Dit zijn schaatsen met een lage schoen op vaste ijzers of de klapschaats. De schaatsen kunnen gehuurd worden bij verschillende zaken of in eigen bezit zijn. Er zijn leden van de HSSV die tegen een schappelijke prijs de schaatsen goed kunnen slijpen.

Kleding

Iedereen draagt een HSSV schaatsjas. Verder is een schaatsbroek prettig om te dragen. Het dragen van handschoenen en een muts of schaatshelm is verplicht. Kleding is te bestellen via het bestelformulier.

Bijzondere schaatsdagenIn geval van natuurijs zal de HSSV deze training op de eigen natuurijsbaan in Houten geven of ergens een natuurtocht rijden. Elk jaar zal er bekeken worden of er een clubkampioenschap van de HSSV mogelijk is.

Privacy
Tijdens evenementen en lessen kan het gebeuren dat er foto’s gemaakt worden voor promotie doeleinden van de vereniging. Indien hiertegen bezwaar is, kan dit kenbaar gemaakt worden bij de secretaris en zal de HSSV hiermee rekening houden.

Aanmelden of informatie aanvragen
Aanmelden voor het toerschaatsen kan via het inschrijfformulier . Informatie aanvragen over het toerschaatsen kan via de contactpagina. Indien gewenst kan een kind eerst een proefles volgen alvorens zich aan te melden voor het toerschaatsen. Als uw kind voor het eerst gaat schaatsen bij de HSSV dan geldt het inschrijfformulier tevens als lidmaatschap van de HSSV.

Impressie video en radiointerview RTV Utrecht

RTV Utrecht (Robert-Jan Booij) in gesprek met ondermeer Trudie van Hoeflaken van HSSV Houten/Zeist over de schaatstraining op Vechtsebanen op vrijdag. Met dank aan de fotografie van Edwin Verkerk. Het interview op de radio was in februari 2020.

Bekijk schaatsles per doelgroep: