TOERSCHAATSEN

De Houtense Skate- en Schaatsvereniging biedt voor volwassenen v/a 18 jaar het toerschaatsen aan.

Locatie schaatstraining

Op de De Vechtsebanen in Utrecht

Periode schaatstraining

Van eind september tot half maart.

Schaatsen Lestijden

  • Donderdagavond 19.15 – 20.15 uur, vooral volwassenen leden schaatsen op deze avond, Deze training is onder de vlag van SC Gouda.

  • Vrijdagmiddag 16.30 – 17.30 uur, volwassenen en jeugd 13 – 18 jaar schaatsen op deze tijd. Deze training wordt gegeven door een trainer van de HSSV.

Soort Schaatsen

Noren met vaste ijzers of klapschaatsen. Leden van de HSSV kunnen deze tegen een schappelijke vergoeding goed slijpen.

Verplichte schaatskleding

De HSSV schaatsjas is verplicht en is te koop aan het begin van het schaatsseizoen. Het dragen van handschoenen en een muts of schaatshelm is verplicht. Kleding is te bestellen via het bestelformulier.

Bijzondere schaatsdagen

In geval van natuurijs zullen de leden die schaatsen op de donderdagavond afstemmen met SC Gouda waar de training zal plaatsvinden. De vrijdagmiddagtraining zal dan op de eigen natuurijsbaan in Houten gegeven worden of er wordt elders een natuurtocht gereden. Houdt hierover dan het Nieuws op deze website in de gaten.

Privacy

Tijdens evenementen, lessen en toertochten kan het gebeuren dat er foto’s gemaakt worden voor promotie doeleinden van de vereniging. Indien hiertegen bezwaar is, kan dit kenbaar gemaakt worden bij de secretaris en zal de HSSV hiermee rekening houden.

Aanmelden of informatie aanvragen

Aanmelden voor het toerschaatsen kan via het inschrijfformulier. Informatie aanvragen over het toerschaatsen kan via de contactpagina. Indien gewenst kan er een proefles gevolgd worden alvorens zich aan te melden voor het toerschaatsen. Als u voor de eerste keer gaat schaatsen bij de HSSV geldt het inschrijfformulier tevens als lidmaatschap van de HSSV.

Impressie video en radiointerview RTV Utrecht

RTV Utrecht (Robert-Jan Booij) in gesprek met ondermeer Trudie van Hoeflaken van HSSV Houten/Zeist over de schaatstraining op Vechtsebanen op vrijdag. Met dank aan de fotografie van Edwin Verkerk. Het interview op de radio was in februari 2020.

Bekijk schaatsles per doelgroep: