Mocht er komende winter ijs in de sloten komen te liggen, dan wil je natuurlijk beslagen ten ijs komen!

Ben jij 6 jaar of ouder dan kun je lid worden van onze vereniging, want er is plek voor nieuwe leden.

Vanaf 30 september is er schaatsles mogelijk voor kinderen en volwassenen bij HSSV – De Houtense Skate- en Schaats vereniging. Tot medio maart 2024 schaatsen wij op De Vechtsebanen in Utrecht.

 

Voor de 6 – 12-jarigen is er elke zaterdagmiddag les van 17:30 – 18:30.

Wij lessen in vier groepjes met een verschillend niveau. Voor de beginners doen we dit met veel spelvormen. Voor de iets meer gevorderden doen we dit door middel van oefeningen tijdens het schaatsen op de 400 meter-baan. Hierbij staat natuurlijk plezier altijd voorop.

Naast de lessen zijn er ook nog:

  • Wedstrijden, waarbij je schaatst tegen kinderen van andere verenigingen.
  • In februari vindt de gezellige Jeugd-elfstedentocht plaats. Hierbij wordt o.a. geklund, geschaatst op de binnen- en buitenbaan en stempels verzameld.
  • Aan het einde van het schaatsseizoen is er het diplomaschaatsen

Voor de jeugd van 13 – 18 jaar die al kunnen schaatsen is er elke vrijdagmiddag schaatsles van 16.30 – 17.30. Bij deze les ligt de aandacht op de techniek om toertochten te maken.

Voor volwassenen die willen leren schaatsen of hun techniek willen verbeteren is er elke donderdagavond les van 19:15 – 20:15.

Alle lessen worden verzorgd door HSSV-trainers. Er wordt gewerkt aan het verbeteren van de techniek en daarbij volgt de conditie vanzelf.

Meer weten? Mail naar schaatsen@hssv.nl